}

Kleurles

Trailer van de voorstelling

Een voorstelling in de klas van Live Your Story en Wunderbaum

Vind jij dat iedereen gelijk is?
Vind jij dat iedereen gelijke kansen verdient?
Vind jij dat iedereen gelijke kansen krijgt?
Wat is de huidskleur van de geschiedenisdocent op je school?
Wat is de huidskleur van de vertrouwenspersoon op je school?
Wat is de huidskleur van de rector?
Wat is de huidskleur van de conciërge?
En van de schoonmaker?

Deze en andere vragen stellen drie acteurs van Live Your Story aan leerlingen in de klas. We brengen hen de voorstelling die we zelf hadden willen zien toen we jong waren, om zo een beter antwoord te hebben op ongewenste en vaak onbedoelde reacties over onze afkomst en identiteit. We vertolken de ervaringen van geïnterviewde jongeren en delen ons eigen verhaal. Dit doen we tussen de tafels in de klas, vlakbij de leerling. Kleurles spelen wij op een van de meest kwetsbare, maar ook meest bepalende plekken van je leven: de middelbare school. We gunnen leerlingen een omgeving waarin ze niet hoeven te vechten voor hun plek, maar waarin ze kunnen vieren dat ze anders en toch gelijk zijn.

De naverwerking

In de workshop slaan we de brug naar de situatie op school. Komt er racisme voor in de school? In de klas? Onbewust misschien? We brainstormen met leerlingen over wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan een inclusieve school waar iedereen zich welkom voelt.

Praktische informatie

Doelgroep
Iedereen die naar school gaat (14+) of op een school werkt. We hebben de voorstellingen ook gespeeld voor onder meer zorgprofessionals, ambtenaren, het ministerie van OCW, en op congressen.

Lengte voorstelling en workshop
De voorstelling duurt een lesuur: 45 minuten. Wenselijk is het om 60 minuten te reserveren in het rooster. De lengte van de workshop kan aangepast worden aan de wensen van de school. De workshop en de voorstelling kunnen samen een blokuur duren.

Optioneel
De workshop kan uitgebreid worden met opdrachten voor de leerlingen of een training voor docenten. Dit wordt op maat gemaakt voor de school.

Prijzen
Prijzen voor leerlingen: voorstelling (per klas) € 350,- (excl. 9% btw, excl. reiskosten) en workshop: € 150,-. Prijzen voor onderwijzend personeel of voor voorstellingen en workshops buiten het onderwijs op aanvraag.
Live Your Story is cultuurkaartacceptant.

Meer informatie of boeken?
Neem voor een vrijblijvende offerte, praktische-  en inhoudelijke vragen contact met ons op.