}
 

Samenwerkingspartners

 
 
COC_Nederland_logo-435x465.png

COC Nederland

 COC komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). Ze zetten zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland. Ze streven naar een wereld waar mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken. Het COC werd opgericht in 1946 en is daarmee de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie ter wereld.

Op dit moment werken we nauw samen met COC Amsterdam, COC Friesland, COC Haaglanden en COC Leiden. In deze regio´s is het mogelijk om na de voorstelling van Homonologen een voorlichting te geven aan de leerlingen. Deze wordt gegeven door ervaren voorlichters van het COC.

www.coc.nl

 
logo tumba.jpg

Tûmba

Tûmba is kenniscentrum voor discriminatiezaken, diversiteit en gelijkheid. Tûmba biedt gratis advies en sociaal-juridische hulp wanneer je discriminatie meemaakt. Ook bieden ze een groot aanbod voor onderwijs en professionals. Bijvoorbeeld over vooroordelen, pesten, racisme, gender, migratie en vluchtelingen. Het gaat daarbij om ontmoeting en het delen van ervaringen. Tûmba voert in opdracht van gemeenten de Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen uit.

Tûmba kan aansluitend aan de voorstellingen Homonologen en Kleurles een voorlichting komen geven in regio Friesland. In samenwerking met Tûmba hebben we speciaal een Friese cast voor de voorstelling Homonologen samengesteld.

www.tumba.nl

 
wunderbaum logo 500x500.jpg

Wunderbaum

Wunderbaum (Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers, Marleen Scholten en vormgever Maarten van Otterdijk) is een acteursgroep die voorstellingen maakt over actuele, maatschappelijke onderwerpen. Acteursgroep Wunderbaum is een Europees theatercollectief met drie vaste productieplekken: Rotterdam (Theater Rotterdam), Jena (Theaterhaus Jena) en Milaan (Mare Culturale).

De voorstelling Kleurles is een coproductie tussen Live Your Story en Wunderbaum en maakt onderdeel uit van een drieluik over afkomst met de voorstellingen Geschiedenis van mijn stijfheid en Daar gaan we weer…

www.wunderbaum.nl

 
NHL_Stenden logo.png

NHL Stenden

Deze hogeschool van Noord-Nederland heeft diversiteit en intercultureel vakmanschap hoog in het vaandel staan.

Live Your Story maakt onderdeel uit van de Werkgroep Diversiteit. In samenwerking met de Academie PO werken we aan een plan om meer diversiteit onder toekomstige leerkrachten te bewerkstelligen. Zodat iedere leerling les kan krijgen van inspirerende rolmodellen.

www.nhlstenden.com