}

Homonologen

Homonologen-Tolhuistuin juli2016-fotografie Rosemarijn van Hoof-DSC_8386.JPG

Een voorstelling in de klas van Live Your Story

Wanneer weet je dat je verliefd bent?
Hoe vraag je een meisje mee uit?
Is het gevaarlijk om homo te zijn?
Hoe vertel je het aan je ouders?
En wat als je het gewoon allemaal nog niet weet?

Homonologen laat zien dat liefde niet zo voorspelbaar is als we wel eens zouden willen. Homonologen bundelt verhalen van allerlei soorten mensen: hetero, bi, homo, trans, stoer, lief, scholier, student, mentor, moeder, broer, dominee. Zes jonge spelers vertellen deze verhalen over seksuele diversiteit in het klaslokaal. Ze spelen de voorstelling die ze zelf hadden willen zien toen ze als jongere worstelden met hun geaardheid of die van mensen om hen heen.

De voorstelling is toegankelijk, grappig en confronterend. Via de personages en hun verhalen leert de toeschouwer zichzelf, maar ook vrienden, klasgenoten en docenten beter begrijpen.

Homonologen spelen wij op een van de meest kwetsbare, maar ook meest bepalende plekken van je leven: de middelbare school. We gunnen leerlingen een omgeving waarin ze niet hoeven te vechten voor hun plek, maar waarin ze kunnen vieren dat ze anders en toch gelijk zijn.

De naverwerking

Na afloop van de voorstelling bieden we ruimte voor vragen en dialoog onder leiding van hiertoe opgeleide spelers of voorlichters van het COC of anti-discriminatie organisaties. Ook slaan we de brug naar de situatie op school. Voelen mensen zich vrij om te zijn wie ze zijn? Is het veilig om uit de kast te komen ? Hoe ga je er als klasgenoot mee om als een vriend ineens op jongens blijkt te vallen?  We brainstormen met leerlingen over wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan een inclusieve school waar iedereen zich welkom voelt.

Praktische informatie

Doelgroep
Iedereen (12+) die naar school gaat of op een school werkt. We hebben de voorstellingen ook gespeeld voor onder meer zorgprofessionals, ambtenaren, het ministerie van OCW, en op congressen.

Lengte voorstelling en workshop
De voorstelling duurt een lesuur: 45 minuten, wenselijk is het om 60 minuten te reserveren in het rooster. De lengte van de workshop kan aangepast worden aan de wensen van de school. De workshop en de voorstelling kunnen samen een blokuur duren.

Optioneel
De workshop kan uitgebreid worden met opdrachten voor de leerlingen of een training voor docenten. Dit wordt op maat gemaakt voor de school.

Prijzen
Prijzen voor leerlingen: voorstelling (per klas) € 350 (excl. 9% btw, excl. reiskosten).  De prijs van de voorlichting of workshop is afhankelijk van de samenwerkingspartner in de regio en variëren tussen de € 25,- en € 150,-.
Prijzen voor onderwijzend personeel of voor voorstellingen en workshops buiten het onderwijs op aanvraag. Live Your Story is cultuurkaartacceptant.

Meer informatie of boeken?
Neem voor een vrijblijvende offerte, praktische-  en inhoudelijke vragen contact met ons op.